Betuwepad op longlist Wandelroute van het Jaar 2023

Betuwepad op longlist Wandelroute van het Jaar 2023

5 december 2022 - Wandelnet

Het ‘kersverse’ Betuwepad van Wandelnet staat op de longlist van de Wandelroute van het Jaar 2023. Het nieuwe Streekpad laat je de mooiste plekjes van de Betuwe zien. Zaterdag 18 februari, tijdens de eerste dag van Fiets en Wandelbeurs in Flanders Expo in Gent, maakt de jury de winnaar bekend.

betuwepad.jpg

Foto: © Ad Snelderwaard

De fruittuin van Nederland

Het nieuwste Streekpad van Wandelnet begint en eindigt bij het station in Tiel, is 146 kilometer lang en brengt je door een prachtig, kleinschalig rivierenlandschap. In het voorjaar loop je langs bloeiende boomgaarden, in de nazomer wandel je langs de gevulde fruitstalletjes. In september overhandigde Ankie van Dijk (directeur Wandelnet) het eerste exemplaar van de wandelgids aan Peter van 't Hoog (gedeputeerde Provincie Gelderland). Inmiddels hebben al heel wat wandelaars van de route genoten.

Bekijk het Betuwepad

Overhandiging Betuwepadgids aan gedeputeerde van 't hoog en wethouder van Stappershoef © Wandelnet - Luuk Gijselhart

Foto: overhandiging wandelgids Betuwpad © Luuk Gijselhart

Fiets en Wandelbeurs 2023

De verkiezing van de beste wandelroute in de Benelux wordt elk jaar georganiseerd door de Fiets en Wandelbeurs. Tijdens de beurs van dit jaar is Duitsland het themaland. De beurs is op 18 en 19 februari in Flanders Expo in Gent en 24, 25 en 26 februari in Jaarbeurs Utrecht.

Genomineerde wandelroutes

De 15 kandidaten op de longlist zijn (in willekeurige volgorde):


Het Betuwepad is mede mogelijk gemaakt door:
Samenwerkingspartners Betuwepad

Het Betuwepad is mede mogelijk gemaakt door bijdragen van de provincie Gelderland, de Regiodeal FruitDelta Rivierenland en het Regionaal Investeringsfonds (RIF) van FruitDelta Rivierenland.

Lees meer over

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?