Betuwepad op shortlist Wandelroute van het Jaar 2023

Betuwepad op shortlist Wandelroute van het Jaar 2023

12 januari 2023 - Wandelnet

Het kersverse Betuwepad is doorgedrongen tot de shortlist van de Wandelroute van het Jaar 2023. Op zaterdag 18 februari om 11.00 uur, tijdens de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Gent, maakt de jury bekend welke route de eretitel ‘beste nieuwe Benelux-wandelroute’ mag voeren.

betuwepad.jpg

Foto: © Ad Snelderwaard

Drie juryleden gingen de voorbije maanden op pad om een shortlist te distilleren en de belangrijkste kandidaten in de praktijk te testen. Van de oorspronkelijke vijftien kandidaten uit de longlist zijn er nu nog vijf over. De jury heeft daarbij gelet op zaken als ondergrond, bewegwijzering, achtergrondinformatie, eventuele thematiek van de route etc. Alleen nieuwe of recentelijk ingrijpende gewijzigde routes in de Benelux komen in aanmerking voor de trofee die aan de verkiezing is verbonden.

5 wandelroutes op de shortlist 

De vijf geselecteerde routes van de shortlist zijn, in alfabetische volgorde:

De fruittuin van Nederland

Het nieuwste Streekpad van Wandelnet begint en eindigt bij het station in Tiel, is 146 kilometer lang en brengt je door een prachtig, kleinschalig rivierenlandschap. In het voorjaar loop je langs bloeiende boomgaarden, in de nazomer wandel je langs de gevulde fruitstalletjes. In september overhandigde Ankie van Dijk (directeur Wandelnet) het eerste exemplaar van de wandelgids aan Peter van 't Hoog (gedeputeerde Provincie Gelderland). Inmiddels hebben al heel wat wandelaars van de route genoten. 

Overhandiging Betuwepadgids aan gedeputeerde van 't hoog en wethouder van Stappershoef © Wandelnet -

Foto: Ankie van Dijk (directeur Wandelnet) overhandigt de eerste exemplaren van de Betuwepadgids aan gedeputeerde Peter van ’t Hoog (rechts) en wethouder Rutger van Stappershoef (links) van de gemeente West Betuwe © Wandelnet - Luuk Gijselhart

Bekijk het BetuwepadBestel gids

Het Betuwepad is mede mogelijk gemaakt door:

Het Streekpad is gemarkeerd door een nieuwe groep enthousiaste vrijwilligers. Het Betuwepad is mede mogelijk gemaakt door bijdragen van de provincie Gelderland, de Regiodeal FruitDelta Rivierenland en het Regionaal Investeringsfonds (RIF) van FruitDelta Rivierenland.

Samenwerkingspartners Betuwepad

Lees meer over

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?