Opnieuw doorkruist Arnout Hauben Nederland en België

Opnieuw doorkruist Arnout Hauben Nederland en België

22 februari 2024 - Wandelnet

Kijkcijferkanon Arnout Hauben trekt nog één keer door Nederland en België in het tweede seizoen van 'Dwars door de Lage Landen'. Eerder wandelde hij in gezelschap van cameraman Philippe Niclaes en geluidsman Ruben Callens van Oostende door het oosten van Nederland naar Pieterburen. Dit keer wandelen de mannen vanuit Lauwersoog diagonaal naar De Panne in Vlaanderen. Wederom op zoek naar verhalen die onze streken kleur hebben gegeven.

VPRO_Dwars-door-de-Lage-Landen_still-6-c-De-chinezen (1).jpg

Foto: Still uit Dwars door de Lage Landen © De Chinezen

Het eerste seizoen van Dwars door de Lage Landen werd in Nederland en België wekelijks gevolgd door 2,5 miljoen mensen. Het programma werd onder meer geprezen vanwege de ongedwongen gesprekken met gewone Vlamingen en Nederlanders.

Wandelen over LAW's en Grote Routepaden

Het tweede seizoen van Dwars door de Lage Landen start waar het vorige eindigde. Vanuit Lauwersoog wandelen Arnout en zijn vrienden diagonaal door het hart van Nederland naar de meest zuidelijk gelegen kustplaats van Vlaanderen, De Panne. Een route van 1000 kilometer met veel nieuwe gebieden en mooie verhalen om te ontdekken. Arnout wandelt in Nederland over het Diagonaalpad, dat bestaat uit drie van onze Lange-Afstand-Wandelpaden: Friese Woudenpad, Pionierspad en Floris V-pad. Ook nu weer spreekt Arnout op geheel eigen wijze met mensen die hij onderweg tegenkomt en gaat hij op zoek naar de verhalen die onze streken kleur hebben gegeven. 

VPRO_Dwars-door-de-Lage-Landen_still-1-c-De-chinezen
Foto: Arnout Hauben in gezelschap van cameraman Philippe Niclaes en geluidsman Ruben Callens © De Chinezen

Dwars door de Lage Landen bestaat uit acht afleveringen en is een co-productie van de VPRO en het Vlaamse productiehuis De chinezen. Kijk je vanaf zondag 21 april mee om 20.15 uur op NPO 2? 

Bekijk Diagonaalpad

Lees meer over

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?