Diagonaalpad (LAW 1) | In de voetsporen van Arnout Hauben

Diagonaalpad

Wandel over het Diagonaalpad Dwars door de Lage Landen (LAW-1)

Wandel over het Diagonaalpad

Na een succesvol eerste seizoen kon het niet anders: een tweede seizoen van ‘Dwars door de Lage Landen’. Vanaf zondag 21 april kun je het nieuwe wandelavontuur Arnout Hauben en zijn vrienden Philippe Niclaes en Ruben Callens volgen op NPO 2. Dit keer zullen ze bijna 1.000 kilometer wandelen van Lauwersoog (Groningen) naar De Panne (West-Vlaanderen), waarbij ze een groot stuk door Nederland zullen doorkruisen over het Diagonaalpad (LAW-1). In België vervolgen ze hun reis op de GR5A. Treed in de voetsporen van Arnout en zijn vrienden en wandel over het Diagonaalpad! 

Bekijk Lange-Afstand-Wandelpad

Bestel de gids

Arnout Hauben vertrekt in de achtdelige reeks Dwars door de Lage Landen voor een nieuw avontuur, dit keer wandelend door Nederland en België. Hij loopt van Oostende aan de Vlaamse kust door naar Pieterburen in het noorden van Nederland. Bekijk de wandelgids van het Pionierspad, het Friese Woudenpad of het boek van Dwars door de Lage Landen. 

Bekijk webwinkel

Alle wandeletappes

Hoelang wil je wandelen? Je kunt een losse dagetappe van een Lange-Afstand-Wandelpad of Streekpad wandelen of er meerdere dagen op uittrekken. De wandelroutes kan je hier gratis downloaden. Tip: Met de Wandelnet-app heb je alle wandeletappes binnen handbereik. Download de app voor Android of iPhone. Of plan je eigen route via de routeplanner.

Vijf mooiste plekken op het Friese Woudenpad

Treed in de voetsporen van Arnout Hauben op het Friese Woudenpad! Heb je geen tijd voor het volledige 163 kilometer lange pad van Lauwersoog naar Steenwijk? Geen probleem! Ontdek de vijf mooiste plekken volgens padcoördinator Willem Schoonhoven.

Bekijk vijf mooiste plekken

Vijf mooiste plekken op het Pionierspad

Treed in de voetsporen van Arnout Hauben op het Pionierspad! Heb je geen tijd voor het volledige 208 kilometer lange pad van Steenwijk naar Muiden? Geen probleem! Ontdek de vijf mooiste plekken volgens de padwerkgroep van het Pionierspad.

Bekijk vijf mooiste plekken

Kijk je mee naar Dwars door de Lage Landen?

Dwars door de Lage Landen wordt iedere zondagavond om 20.15 uur uitgezonden bij VPRO op NPO 2. De serie bestaat uit acht afleveringen en loopt op televisie t/m zondag 9 juni. Ben je niet al vanaf 21 april begonnen met kijken of heb je een aflevering gemist? Geen zorgen, je kunt de afleveringen via NPO Start terugkijken of onze verslagen lezen. 

Nieuws en blogs over Dwars door de Lage landen

 1. Still uit Dwars door de Lage Landen.jpg

  21 mei 2024 om 11:00 Tari Simonis

  Dwars door de Lage Landen door wonderlijk Brabant

 2. VPRO_Dwars-door-de-Lage-Landen_still-1-c-De-chinezen.jpg

  13 mei 2024 om 10:30 Lea van Someren

  Arnout wandelt dwars door het hart van Holland

 3. Pionierspad De Kemphaan-Muiden Muiderslot.jpg

  13 mei 2024 om 10:00 Lea van Someren

  Vijf mooiste plekken op het Floris V-pad

 4. VPRO_Dwars-door-de-Lage-Landen_still-8-c-De-chinezen.jpg

  6 mei 2024 om 11:00 Tari Simonis

  Dwars door de Lage Landen in het spoor van de pioniers

Bekijk alle blogs

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?