Noaberpad (LAW 10) | Ontdek de overeenkomsten en verschillen tussen twee 'noabers'

Noaberpad

Ontdek de overeenkomsten en verschillen tussen twee ’noabers’ (LAW 10).

Wandel over het Noaberpad

Wandelen over 463 kilometer van de Dollard naar de Rijn langs de Nederlands-Duitse grens is een ontdekkingstocht naar overeenkomsten en verschillen tussen twee ’noabers’. Geniet van vennetjes, sta stil bij eeuwenoude boerderijen, verbaas je over het landschap van noord naar zuid. Het Noaberpad loopt van Bad Nieuweschans naar Kleve wandelt langs vestingstadjes in Groningen, hoogveen in Drenthe, grafheuvels in Bentheim, beekdalen in Twente, scholtenboerderijen in de Achterhoek en oude stadjes in Münsterland.

Bekijk Lange-Afstand-Wandelpad

Dagwandelingen

Geniet van vennetjes, sta stil bij eeuwenoude boerderijen en verbaas je over het landschap van noord naar zuid. Het Noaberpad (LAW 10) is een Lange-Afstand-Wandelpad van Bad Nieuweschans naar Kleve. Een route van 463 kilometer, opgesplitst in 24 dagwandelingen. Deze route is beide kanten op bewegwijzerd met wit-rode markeringen.

Kies een dagwandeling

Routewijzigingen

Op de website van Wandelnet staan de meest actuele routelijnen. Die kunnen afwijken van de routelijn in de gids omdat er in de loop van de tijd wijzigingen optreden. De wijzigingen ten opzichte van de gids van het Noaberpad vind je hier.

Bekijk routewijzigingen

Populaire etappes

etappe 02.jpg

Noaberpad | Etappe 02

Afstand & plaats
17.2 KM Bellingwolde - Wedde
Extra info
De vruchtbare kleigronden bij Bellingwolde zorgden in de 19e eeuw voor groeiende welvaart en de prachtige herenboerderijen getuigen hiervan. Waar vroeger geïsoleerde hoogvenen lagen, wandel je langs de Westerwoldse Aa naar Huis te Wedde, een borg uit de 13e eeuw met een rijke geschiedenis.
etappe 18.jpg

Noaberpad | Etappe 18

Afstand & plaats
19.7 KM Winterswijk - Bocholt
Extra info
Het gebied van de Boven-Slinge en Bekendelle wordt bewoond door de ijsvogel en heeft hoge buitenoevers en aangroeiende binnenoevers. Je ziet verder aan de lange, kaarsrechte structuur van de weg dat hier een spoorlijn liep tussen Winterswijk en het Duitse Bocholt: de Oude Bocholtse Baan.

Alle wandeletappes

Hoelang wil je wandelen? Je kunt een losse dagetappe van een Lange-Afstand-Wandelpad of Streekpad wandelen of er meerdere dagen op uittrekken. De wandelroutes kan je hier gratis downloaden. Tip: Met de Wandelnet-app heb je alle wandeletappes binnen handbereik. Download de app voor Android of iPhone. Of plan je eigen route via de routeplanner.

Bestel de wandelgids!

Ontdek de overeenkomsten en verschillen tussen deze twee 'noabers'. Het Noaberpad voert langs vestingstadjes in Groningen, hoogveen in Drenthe, grafheuvels in Bentheim, beekdalen in Twente, scholtenboerderijen in de Achterhoek, oude stadjes in Münsterland en bossen in Montferland.

Bekijk in webwinkel

Wandelinspiratie en nieuws over het Noaberpad:

 1. Nederlands_Kustpad_deel_2_1.jpg

  12 april 2024 om 14:51 Marleen Lekkerkerk

  Rondje Nederland: wandelen langs de grenzen

 2. Graafschapspad onverharde laan.jpg

  25 maart 2024 om 09:00 Marleen Lekkerkerk

  Wandelen in de Achterhoek

 3. Onverhard wandelen © Ernst Koningsveld-2.jpg

  26 september 2023 om 06:00 Ernst Koningsveld

  5x onverharde wandelpaden die je niet wil missen

 4. Marskramerpad_etappe_04.JPG

  1 juni 2023 om 09:00 Marleen Lekkerkerk

  5x wandelen in Overijssel over minder bekende paden

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?