OV-wandelingen

Uit de trein stappen en meteen beginnen met wandelen. Het kan met een OV-wandeling van Wandelnet. Een OV-wandeling loopt van station naar station. Of het is een rondwandeling vanaf hetzelfde station. Een OV-wandeling kan ook beginnen of eindigen bij een bushalte.

Bekijk OV-wandelingen

NS-wandelingenIn samenwerking met de NS biedt Wandelnet verspreid over het land 44 dagwandelingen en 4 tweedaagse tochten aan. Van elke route kun je een routebeschrijving, kaartje en gps-track downloaden op deze site of die van de NS. De routes zijn van begin tot eind gemarkeerd.

Een NS-wandeling loopt van station naar station, of start en eindigt bij hetzelfde station. De lengte varieert van 7 tot 22 km; veelal zijn ze in te korten door halverwege een bus of trein te pakken. NS-wandelingen volgen een deel van een Lange-Afstand-Wandelpad (LAW), Streekpad of wandelnetwerk. Ze zijn heel geschikt als je eens wilt kennismaken met een LAW.

Naar NS-wandelingen

OV-stappers

Elk jaar vervallen er 4 NS-wandelingen om plaats te maken voor nieuw aanbod. De routes die niet meer in het officiële NS-pakket zijn opgenomen, krijgen bij Wandelnet een nieuw leven als OV-stapper. Het gaat om 55 dagwandelingen en 11 tweedaagse tochten.

OV-stappers worden niet zo vaak bijgewerkt als NS-wandelingen. Soms kan de markering verouderd of zelfs verdwenen zijn. Samen met beschrijving, kaartje en/of track zijn ze voor de iets avontuurlijkere wandelaar echter goed te volgen.
Liever niet voor verrassingen komen te staan? Kies dan voor een NS-wandeling. 

Naar OV-stappers

Veelgestelde vragen OV-wandelingen

  • Welke markering moet ik volgen?
  • Worden de NS-wandelingen gecontroleerd?
  • Hoeveel NS-wandelingen zijn er?

Antwoorden op deze en andere vragen staan hier:

Meer veelgestelde vragen
Wezepsche hei - Roelien Appelo IMG_5840.JPG

Wie maakt de NS-wandelingen?

"Het geheim van NS-wandelingen: de wandelingen zijn kant-en-klaar, het begin- en eindpunt zijn altijd goed bereikbaar en je krijgt tips voor leuke horeca en bezienswaardigheden onderweg."

Sietske de Vet is de coördinator NS-wandelingen bij Wandelnet.

Lees het interview
Sietske de Vet Wandelnet.JPG