OV-wandelingen

Maak gebruik van de trein en wandel van station naar station

Sietske_de_Vet_Wandelnet.JPG

Sietske de Vet maakt de NS-wandelingen

Sietske de Vet roemt de wandelingen omdat ze kant-en-klaar zijn.

Bekijk hier het interview

Een NS-wandeling is een wandelroute van station naar station. Je kunt kiezen voor verschillende afstanden, wandelingen door het bos, de stad, langs het strand of door de duinen.
OV-stappers zijn wandelingen die ook goed met het Openbaar Vervoer bereikbaar zijn, maar niet langer onderdeel zijn van het aanbod NS-wandelingen.

NS-wandelingenIn samenwerking met de NS biedt Wandelnet verspreid over het land 44 dagwandelingen aan. Van elke route kun je een routebeschrijving, kaartje en gps-track downloaden op deze site of op die van de NS. De routes zijn van begin tot eind gemarkeerd.

Een NS-wandeling loopt van station naar station, of start en eindigt bij hetzelfde station. Een enkele route begint of eindigt bij een bushalte. De lengte varieert van 7 tot 22 km; veelal zijn de routes in te korten door halverwege een bus of trein te pakken. NS-wandelingen volgen een deel van een Lange-Afstand-Wandelpad (LAW), Streekpad of wandelnetwerk. Ze zijn heel geschikt als je eens wilt kennismaken met een LAW.

Naar NS-wandelingen

OV-stappers

Elk jaar vervallen er 4 NS-wandelingen om plaats te maken voor nieuw aanbod. De routes die niet meer in het officiële NS-pakket zijn opgenomen, krijgen bij Wandelnet een nieuw leven als OV-stapper. Het gaat om 55 dagwandelingen en 15 tweedaagse tochten.

OV-stappers worden niet zo vaak bijgewerkt als NS-wandelingen. Soms kan de markering verouderd of zelfs verdwenen zijn. Samen met beschrijving, kaartje en/of track zijn ze voor de iets avontuurlijkere wandelaar echter goed te volgen.
Liever niet voor verrassingen komen te staan? Kies dan voor een NS-wandeling. 

Naar OV-stappers

Veelgestelde vragen OV-wandelingen

  • Welke markering moet ik volgen?
  • Worden de NS-wandelingen gecontroleerd?
  • Hoeveel NS-wandelingen zijn er?

Antwoorden op deze en andere vragen staan hier:

Meer veelgestelde vragen
Wezepsche_Hei.JPG

Wie maakt de NS-wandelingen?

"Het geheim van NS-wandelingen: de wandelingen zijn kant-en-klaar, het begin- en eindpunt zijn altijd goed bereikbaar en je krijgt tips voor leuke horeca en bezienswaardigheden onderweg."

Sietske de Vet is de coördinator NS-wandelingen bij Wandelnet.

Lees het interview
Sietske_de_Vet_Wandelnet.JPG