Trekvogelpad

Het Trekvogelpad van 400 kilometer, ook wel ’pieterpad-overdwars’ genoemd, is het langste natuurpad van Nederland. Het loopt van Bergen aan Zee dwars door midden-Nederland naar Usselo vlak bij de Duitse grens. Een must voor ornithologen want het Trekvogelpad loopt langs veel vogelnatuurgebieden. De Noord-Hollandse veenweiden, de Utrechtse Heuvelrug, de zandverstuivingen op de Veluwe en de Achterhoek: het Trekvogelpad laat het je allemaal zien. Spot ze. Goed om te weten; sommige etappes van het Trekvogelpad lopen door Nationaal Park de Hoge Veluwe, voor het park geldt dat je entree dient te betalen. 

Naar het Route-overzicht

Populaire etappes

  • Landsmeer-Ransdorp

  • Otterlo-Hoenderloo

  • Wichmond-Ruurlo

Webwinkel

Wandelgids Trekvogelpad

Eerst langs drassige weilanden, stolpboerderijen, ranke kerktorens en de molens van Noord-Holland. Dan over de loofbosheuvels en door de landgoederen van de Utrechtse Heuvelrug en het Kromme Rijngebied. Via de Gelderse Vallei naar de Veluwe en na de IJsselvallei volgt het boerenland van de Achterhoek.

Prijs: € 19,90 / Donateursprijs € 17,91 / Aantal pagina's: 200

Naar de webwinkel
cover 2 Trekvogelpad '16.jpg

Routewijzigingen

Op onze website staan de meest actuele routelijnen. Die kunnen afwijken van de routelijn in de wandelgids omdat in de loop van de tijd door diverse omstandigheden routewijzigingen optreden. De routewijzigingen ten opzichte van de wandelgids van het Trekvogelpad vindt u hier.