Wandelen in Drenthe

Heide, bos, weiden, zand, schapen en hunebedden, het zijn maar enkele van de ingrediënten die je op een wandeltocht in Drenthe kunt tegenkomen. Bekende Nationale landschappen zoals Dwingelderveld, Drentsche Aa en het Drents-Friese Wold bieden beekdalen, heidevelden, grafheuvels, zandverstuivingen en eindeloze wandelmogelijkheden.

Toon wandelroutes in Drenthe

Wandeltips Drenthe

 • De loop langs de Hunebedden

 • Wandelnetwerk De Wolden

 • Wandelen over de Hondsrug

Nieuws- en blogberichten Drenthe

 1. drenthepad schaapskudde.jpg

  10 september 2019 om 09:48 Britta Schmidt

  Vernieuwde wandelgids Drenthepad

 2. wandelgids weldadig wandelen proef.png

  3 september 2019 om 11:52 Britta Schmidt

  Wandelgids Koloniën van Weldadigheid

 3. 04-11 VAM-berg origineel.jpg

  11 april 2019 om 15:15 Wandelnet

  Wandelaars vergeten groep op VAM-berg

Bekijk alle blogs

NOG MEER WANDELEN IN DRENTHE

Wandelnetwerken Drenthe

Wandelnetwerk Drenthe bestaat op dit moment slechts 270 kilometer aan wandelknooppunten wandelroutes. Er is, in tegenstelling tot het fietsknooppunten netwerk, nog niet veel ontwikkeld op het gebied van wandelen in de vorm van een wandelnetwerk.

Wandelnetwerken Drenthe
Hijkerveld.jpg

Wandelgids 'Te gek om los te lopen'

Met het nieuwe wandelgidsje 'Te gek om los te lopen' kunt u wandelen langs (voormalige) inrichtingen die vaak op de mooiste plekken staan. Deze bijzondere terreinen kunt u zo op een leuke manier verkennen, zo ook langs het Drenthepad bij Veenhuizen op de grens van Drenthe en Friesland.

Te gek om los te lopen
Veenhuizen.JPG

De Loop van het oude Diep

Oude Diep bij Wijster

De Loop van het Oude Diep laat u kennismaken met de onbekende wereld tussen Westerbork en Hoogeveen waar het Oude Diep zijn weg zoekt vanaf het Drents plateau. Het scheelde niet veel of het Oude Diep was letterlijk van de kaart verdwenen, nu is het in ere hersteld.

Loop van het Oude Diep

Pauperpadroutes

Boschoord

Zwerven langs koloniën, struinen door de natuur, wandelen in de voetsporen van paupers; dat is wat je kunt verwachten van de nieuwe Pauperpadroutes. De Maatschappij van Weldadigheid heeft in deze regio haar sporen achtergelaten met prachtige monumenten en intieme dorpskernen.

Pauperpadroutes