Bossen bij Leersum afgesloten - hinder op Utrechtpad en Trekvogelpad

Bossen bij Leersum afgesloten - hinder op Utrechtpad en Trekvogelpad

23 juni 2021 - Wandelnet

De bossen rond Leersum zijn tijdelijk afgesloten door Staatsbosbeheer. Het noodweer van de afgelopen week leidde tot grote schade in de bossen. Door loshangende takken en instabiele bomen is het er te gevaarlijk voor bezoekers. 

Stormschade-Leersum

Staatsbosbeheer meldt dat er duizenden bomen zijn omgewaaid en dat op sommige plekken complete bospercelen platliggen. Ten zuiden van Leersum is ook landgoed Broekhuizen zwaar getroffen. De boswachters waarschuwen dan ook om uit de bossen te blijven omdat het levensgevaarlijk is. Lees meer op Grote stormschade in boswachterij Leersum. 

Utrechtpad en Trekvogelpad

Wandelaars op het Utrechtpad en het Trekvogelpad doen er goed aan om het gebied rond Leersum voorlopig te mijden. Het veilig maken van de bossen kan weken en op sommige plekken wellicht maanden duren. Kijk voor mogelijke aanpassingen of tijdelijke omleidingen op beide paden op 'routewijzigingen Utrechtpad' (doorscrollen tot einde pagina) en 'routewijzigingen Trekvogelpad' (doorscrollen tot einde pagina). 

wegafsluiting bossen Leersum

Op zoek naar andere wandelmogelijkheden in de provincie Utrecht? Kijk dan op Wandelen in Utrecht.  

Lees meer over

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?