Wandelen in Utrecht

Via het open stille landschap van het Groene hart in het westen, langs de slingerende Vecht met haar buitenhuizen, forten en de historische binnenstad van Utrecht door naar de bossen van de Utrechtse Heuvelrug in het oosten. De provincie is klein, maar centraal gelegen in Nederland en wie haar doorkruist treft een rijke variatie aan landschappen en cultuurelementen.

Toon wandelroutes in Utrecht

Wandeltips Utrecht

 • Kromme Rijnpad

 • Wandelen op de Utrechtse Heuvelrug

 • De Loop van de Rijn

Nieuws- en blogberichten Utrecht

 1. cover wandelen in utrecht.jpg

  19 januari 2020 om 13:23 Wandelnet

  Ga op pad met de nieuwe wandelgids Wandelen in Utrecht

 2. Wandelaars bij fort Asperen-38.jpg

  18 november 2019 om 11:02 Wandelnet

  Waterliniepad van Wandelnet op longlist Wandelroute van het Jaar

 3. utrechtse heuvelrug.png

  7 oktober 2019 om 16:26 Britta Schmidt

  Oktober is wandelmaand op Utrechtse Heuvelrug

 4. eerste exemplaar van Utrecht acht keer anders van auteur Gerard Goudriaan klein.jpg

  11 juni 2019 om 15:35 Wandelnet

  Wandelgids ‘Utrecht acht keer anders’

 5. Lekdijk Oost met in de verte verkeerspost RWS met radarbewaking.png

  22 mei 2019 om 13:31 Wandelnet

  Inzet Wandelnet voor wandelpad Lekdijk Oost

Bekijk alle blogs

NOG MEER WANDELEN IN UTRECHT

Rietveldwandeling Utrecht

Ter ere van het Stijljaar ontwikkelde het Centraal Museum Utrecht een speciale Rietveld Wandelroute. Deze wandeling voert langs verschillende ‘Rietveld’plekken in de stad Utrecht. Dit zijn bijvoorbeeld het geboortehuis van Rietveld, zijn werkplaats, het huizenblok op de Erasmuslaan en natuurlijk het Rietveld Schröderhuis. 

Rietveldwandeling Utrecht
Rietveld-Schröderhuis Utrecht.jpg

Grebbeliniepad

Wandelen in de Grebbelinie heeft iets geheimzinnigs. Overal liggen de sporen van tweehonderd jaar vestinggeschiedenis, maar ze liggen wel verborgen in het groen. De wandelgids wil de geheimen van de linie met u delen, want meer weten, betekent meer zien! Langs het wandelpad komt u voorts op vele plaatsen informatiepanelen tegen, die u attent maken op markante plekken in de linie.

Grebbeliniepad
Museumbunker Grebbelinie.jpg

Marskramerpad

Treed in de voetsporen van de marskramers die langs de oude handelssteden als Oldenzaal, Deventer en Amersfoort trokken om hun snuisterijen en wonderzalfjes aan te bieden. Na Amersfoort wandelt u dwars door het Groene Hart naar Leiden om te eindigen met uw voeten in de Scheveningse branding.

Naar de webwinkel
Marskramerpad etappe 15

Utrechtpad

Utrechtpad: een rondwandeling van meerdere etappes door de provincie Utrecht. Dit streekpad doet de steden Utrecht en Amersfoort aan, voert langs rivieren en plassen, over de Utrechtse Heuvelrug, Grebbelinie, landgoederen en door de duinen.

Door de provincie Utrecht
UPet3h.jpg

Bomenwandeling Amersfoort

Bomenwandeling Amersfoort

Met deze ‘Bomenwandeling’ leert u meer over de bomen in het Zocherplantsoen en die in de binnenstad. Bomen vertellen de geschiedenis van de stad. Tijdens de wandeling ziet u zowel bomen die heel recent zijn geplant als heel oude bomen. De beuk bij Monnickendam stamt bijvoorbeeld uit de 18e eeuw.

Bomenwandeling Amersfoort

Klompenpaden

Klompenpaden

Over de klompenpaden vindt u de mooiste wandelroutes over boerenland in de provincies Utrecht en Gelderland. Geniet tijdens uw wandeling van de rust, kleinschaligheid en de combinatie van cultuur en natuur. Klompenpaden gaan zoveel mogelijk over onverharde paden als boerenland.

Klompenpaden