Wandelnet op de Fiets- en Wandelbeurs 2023

Wandelnet op de Fiets- en Wandelbeurs 2023

27 januari 2023 - Ernst Koningsveld

Het kan weer: na twee jaren zonder fysieke beurs wordt op 24, 25 en 26 februari weer de Fiets- en Wandelbeurs gehouden. De Jaarbeurs Utrecht verwelkomt iedereen die met het oog op wandelen en fietsen zijn blik wil verruimen. Tijd voor nieuwe avonturen, ontdekkingen, bestemmingen, verhalen en ontmoetingen. En Wandelnet is er ook.

DSC_0949-min.jpg

Wandelnet op de beurs

Natuurlijk is Wandelnet aanwezig. Met een team van ruim dertig vrijwilligers en medewerkers van het bureau zijn we er elke dag. Op de Wandelinfomarkt (Hal 3.A.20 en Hal 3. A.50-80) hebben we een stand waar twee wandelroutes in het bijzonder aandacht krijgen: het Betuwepad (SP 21) en het Biesboschpad (SP18). Over beide paden verzorgen we ook lezingen. Maar bij de stand kan je natuurlijk ook terecht met andere vragen over wandelen in ons zo mooie land. Dat kan ook op het Pelgrimspaviljoen (Hal 3 D.10). En bij een verkoopstand (Hal 3 D.34) in het Verzamelpaviljoen, waar je alle wandelgidsen en andere artikelen van Wandelnet kan kopen. 

Lezingen

Vrijdag 13.30 Betuwepad
Luuk Gijselhart & Eugenie Hoevenaars
Zaal 1
Zaterdag 13.30 Biesboschpad
Wim van Wijk & Hans Kuijpers
Zaal 1
Zondag 11.30 Betuwepad 
Luuk Gijselhart & Arian van Weerden
Zaal 1


Pelgrimspaviljoen

Zoals al even genoemd is er ook een Pelgrimsplein. Hier geven allerlei organisaties voorlichting over de pelgrimsroutes die steeds meer in de belangstelling staan. Vrijwilligers van het Pelgrimspad (LAW 7) zijn daar ook om het noordelijke én het zuidelijke deel van de route toe te lichten. Het noordelijke stuk loopt van Amsterdam tot Den Bosch, het zuidelijke van Den Bosch tot de Belgische plaats Visé; daar sluit het aan op de Europese GR5. Het Nederlandse deel is ruim 450 km lang, en leidt je door een veelheid van landschappen langs tal van plekken met historische betekenis.

Wandelroute van het jaar

Een week voor de beurs wordt op de Fiets- en Wandelbeurs in Gent (B) de Wandelroute van het Jaar 2023 bekend gemaakt. De wandeljury heeft vijf routes in de Benelux geselecteerd voor de shortlist: het onlangs geïntroduceerde Betuwepad, GRP 161 Tour du Pays de Bouillon, Heuvelrughike, National Park Trail en Stellingenpad. Natuurlijk hopen we dat het Betuwepad met de eer gaat strijken. De hele ploeg vrijwilligers van dat pad (padcoördinator en markeerders) is op de Beurs in Utrecht aanwezig om er meer over te vertellen.

De vrijwilligers van het Betuwepad ontvangen streekpakket en gids © Wandelnet - Luuk Gijselhart

Foto: De vrijwilligers van het Betuwepad ontvangen streekpakket en gids © Wandelnet - Luuk Gijselhart 

Netwerkbijeenkomst op de beurs

Naast het geven van lezingen over wandelroutes verzorgt Wandelnet op 24 februari ook een gezamenlijke netwerkbijeenkomst samen met het Fietsplatform en NTFU. Een inspirerende bijeenkomst voor partners en relaties met dit jaar als thema 'recreatieve routes'. Onder het genot van een hapje en een drankje is er alle ruimte om onderling te netwerken en samen vooruit te kijken naar de toekomstvisie als het gaat om recreatieve routes in Nederland. Waar is er raakvlak, hoe kunnen we elkaar versterken en waar kunnen we onderling de krachten bundelen als het gaat om routes?

Korting via Wandelnet

Wandelnet maakt het mogelijk met korting kaarten voor de Fiets- en Wandelbeurs Utrecht te kopen. Via deze link koop je dan je kaarten. Op de beurs kan je wandelgidsen van de drie paden die Wandelnet speciale aandacht geeft de gidsen met korting kopen bij ons verkooppunt.

Bestel ticket met kortingNaar de site van de beurs


Lees meer over

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?