Arnout Hauben wandelt opnieuw 'Dwars door de Lage Landen'

Arnout Hauben wandelt opnieuw 'Dwars door de Lage Landen'

7 juni 2023 - Wandelnet

Arnout Hauben en zijn twee vrienden trekken opnieuw door de Lage Landen! In seizoen 2 van het populaire TV-programma 'Dwars door de Lage Landen' wandelen ze van Lauwersoog in Groningen naar De Panne in West-Vlaanderen. Ze lopen onder andere over het Friese Woudenpad, het Pionierspad en het Floris V pad. Onderweg doen ze verslag van hun avonturen.

Dwars door de Lage Landen - Seizoen 2 - Arnout Hauben.jpeg

v.l.n.r. Arnout Hauben, Ruben Callens en Philippe Niclaes © Productiehuis De chinezen

Start in Lauwersoog

Na het succes van seizoen 1 wandelen de Vlaamse televisiemaker Arnout Hauben en zijn vrienden Philippe Niclaes (camera) en Ruben Callens (geluid/drone) opnieuw door Nederland en België. Ze starten in Lauwersoog (Groningen) en wandelen dwars door het hart van Nederland naar De Panne in zuid-westen van West-Vlaanderen in België. Een wandeltocht van 980 kilometer.

Arnout Hauben vertelt erover op zijn Facebookpagina:

"Ruben, Philippe en ik zijn vertrokken op een nieuwe tocht. We beginnen waar we de vorige keer geëindigd zijn, in het uiterste noorden van Nederland. De benen zijn goed, de moraal hoog en zon schittert als nooit tevoren boven de Lage Landen" 

Nieuwe wandelavonturen

Hun voettocht leidt hen onder andere over het Friese Woudenpad (LAW 1-1), het Pionierspad (LAW 1-2) en het Floris V pad (LAW 1-3). Ze wandelen door historische Friese steden, ontmoeten mensen die op de zeebodem van de voormalige Zuiderzee wonen en vervolgen hun weg over graskades, tiendwegen en jaagpaden. Zo beleven ze elke wandeldag een nieuw avontuur.

Verhalen uit de streek

Onderweg spreekt Arnout met de mensen die hij tegenkomt en gaat hij op zoek naar verhalen die de dorpen en steden kleur hebben gegeven. 'Dwars door de Lage Landen' wordt wederom een avontuurlijk, optimistisch en historisch programma dat in het voorjaar van 2024 zowel in België als in Nederland op de televisie te zien zal zijn.

Eerdere tocht

Arnout en zijn team maakte al eerder een televisieserie over de Lage Landen. In 2022 stapten zij van Oostende aan de Vlaamse kust naar Pieterburen in het noorden van Nederland. Dit 900 kilometer lange wandelavontuur is terug te zien in de achtdelige serie 'Dwars door de Lage Landen' (seizoen 1) waar zij de GR 5A, de GR 565, de GR 5 én als kers op de taart het Pieterpad (LAW 9) volgden.

dwars door de lage landen

v.l.n.r. Ruben Callens, Arnout Hauben en Philippe Niclaes © Productiehuis De chinezen

Opnames gestart

De opnames van het programma zijn gestart en lopen de hele zomer lang. 'Dwars door de lage Landen' is een programma van het productiehuis De chinezen voor Eén en de VPRO en zal naar verwachting in februari 2024 op televisie te zien zijn.

Boek van Arnout Hauben

Arnout schreef een boek over zijn eerdere avonturen in Nederland en België. In Dwars door de Lage Landen: van Oostende tot Pieterburen in 37 wandelingen beschrijft hij hoe hij en zijn vrienden in 37 wandelingen van Oostende naar Pieterburen wandelde. Bestel het boek in onze webwinkel. Donateurs van Wandelnet ontvangen 5 euro korting.

Bestel het boek 'Dwars door de Lage Landen'

Blijf op de hoogte!

Eens per maand stuurt Wandelnet de nieuwsbrief uit. Daarin vind je leuke wandelroutes, nieuws en actualiteiten over wandelen. Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief maandelijks!

Inschrijven

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?