Vrijwilligersfuncties

Bij Wandelnet zijn meer dan 900 vrijwilligers actief: markeerders, belangenbehartigers, bestuurders en experts. Zonder vrijwilligers kan Wandelnet haar ambities niet waarmaken.

Vrijwilligersvacatures

De meeste vrijwilligers doen 'buitenwerk'. Het zijn enthousiaste wandelaars die de routes voortdurend verkennen, markeren en onderhouden.

Ook achter de schermen zijn tal van vrijwilligers actief, zoals commissieleden, bestuurders, belangenbehartigers, (web)redacteuren en beursmedewerkers.

Vrijwilligers die bij Wandelnet zijn aangesloten, doen hun werk op basis van een functieomschrijving. Zo doe je het werk dat het best bij je past en weet je van beide kanten wat er verwacht wordt.

Vrijwilligersdag.jpg

> vacature belangenbehartiger Utrecht

Voor onze belangenbehartiging in de provincie Utrecht zoeken we versterking! Woon je in de provincie Utrecht en vind je het leuk om je sterk te maken voor de belangen van wandelaars? Dan ben je welkom in het team van Utrechtse belangenbehartigers.

Ga jij bij de gemeente langs om eens mee te denken over de nieuwe Omgevingsvisie of het beleid om wandelen te verbeteren? Zie jij knelpunten voor wandelaars en voetgangers die dringend opgelost moeten worden? Wil jij wandelaars vertegenwoordigen in de inspraak bij de aanleg van nieuwe rondwegen of het realiseren van nieuwe wandelpaden? Kijk dan naar het functieprofiel en stuur bij interesse je motivatie en CV naar info@wandelnet.nl (onderwerp 'belangenbehartiger Utrecht').

functieprofiel belangenbehartiger

> vacature belangenbehartiger Fryslân

Onze provinciaal belangenbehartiger in de provincie Friesland zoekt versterking! Woon je in Fryslan en vind je het leuk om je sterk te maken voor de belangen van wandelaars? Dan ben je welkom in het team van Friese belangenbehartigers. Ga jij bij de gemeente langs om eens mee te denken over de nieuwe Omgevingsvisie of het beleid om wandelen te verbeteren? Zie jij knelpunten voor wandelaars en voetgangers die dringend opgelost moeten worden? Wil jij wandelaars vertegenwoordigen in de inspraak bij de aanleg van nieuwe rondwegen, het realiseren van nieuwe wandelpaden? Kijk dan naar het functieprofiel en stuur bij interesse je motivatie en CV naar info@wandelnet.nl (onderwerp 'belangenbehartiger Friesland').

functieprofiel belangenbehartiger

> vacature beleidsvrijwilliger Sport, bewegen en gezondheid

Zie jij ook het verband tussen meer ruimte voor lopen en de volksgezondheid? Vind jij ook dat overheden meer moeten doen om de openbare ruimte beweegvriendelijker in te richten? Kijk dan naar het functieprofiel van beleidsvrijwilliger sport, bewegen en gezondheid. We zoeken iemand die de belangen van wandelaars bij het ministerie van Volksgezondheid, welzijn en sport (VWS), bij de provincies en bij gemeenten goed voor het voetlicht kan brengen vanuit gezondheidsperspectief. Het heeft de voorkeur als je aantoonbare ervaring hebt binnen de sector sport en bewegen en/of gezondheid(preventie) en uiteraard affiniteit hebt met wandelen.

  • Je wordt onderdeel van een zogenaamd 'expert team' van vrijwilligers bij Wandelnet met verschillende beleidsvrijwilligers voor onder andere 'sport/bewegen/gezondheid', 'infrastructuur', 'omgevingswet', ‘natuur’ en 'barrièrewerking'. Samen met de coördinator belangenbehartiging ontwikkel je standpunten en ideeën op basis van trends en kansen in de markt en bij de overheid. Je adviseert de provinciaal belangenbehartigers bij de beïnvloeding van beleid.
  • Stuur graag je CV voorzien van een mailbericht met je motivatie naar info@wandelnet.nl met in de onderwerpregel "beleidsvrijwilliger gastvrijheidseconomie".

functieprofiel expert belangenbehartiging

> vacature lid webredactie en vrijwilligersnieuwsbrief

Vind jij schrijven leuk, ben je nieuwsgierig en ook nog een enthousiast wandelaar? Dan is deze functie misschien wel op je lijf geschreven.

In een klein redactieteam van enkele vrijwilligers en de specialist communicatie houden we de website van Wandelnet actueel en zoeken we samen naar vernieuwing en verbetering. Daarnaast is deze groep vrijwilligers ook verantwoordelijk voor de vrijwilligersnieuwsbrief ‘De Handwijzer’ die we ieder kwartaal aan alle vrijwilligers sturen. De nieuwsbrief zorgt voor meer verbinding tussen de vrijwilligers en bevat artikelen die de vrijwilligers kunnen helpen en stimuleren bij hun vrijwilligerswerk voor Wandelnet. 

De website van Wandelnet is een belangrijke vindplaats van kennis en informatie over wandelen en routes. Behalve routes zijn er op onze website ook wandelnieuws, feiten en cijfers en inspirerende blogs te vinden.

Kijk naar het functieprofiel redactielid en stuur bij interesse je (korte) motivatie en CV naar jdenekamp@wandelnet.nl

functieprofiel lid webredactie en vrijwilligersnieuwsbrief