Vrijwilligersfuncties

Bij Wandelnet zijn bijna 1000 vrijwilligers actief: markeerders, belangenbehartigers, bestuurders en experts. Zonder vrijwilligers kan Wandelnet haar ambities niet waarmaken.

Vrijwilligersvacatures

De meeste vrijwilligers doen 'buitenwerk'. Het zijn enthousiaste wandelaars die de routes voortdurend verkennen, markeren en onderhouden.

Ook achter de schermen zijn tal van vrijwilligers actief, zoals commissieleden, bestuurders, belangenbehartigers, (web)redacteuren en beursmedewerkers.

Vrijwilligers die bij Wandelnet zijn aangesloten, doen hun werk op basis van een functieomschrijving. Zo doe je het werk dat het best bij je past en weet je van beide kanten wat er verwacht wordt.

Vrijwilligersdag.jpg

> vacature vrijwilliger (2x) Wandel tijdens je Werk-dag

Op 7 april 2022 vindt de Wandel tijdens je Werk-dag plaats. In 2015 werd de 1e editie gehouden (destijds nog Wandel naar je Werk-dag). Op deze dag roepen we heel werkend Nederland op om te wandelen tijdens de werkdag. Met deze bewustwordingscampagne brengen we lopen onder de aandacht bij werkgevers, werknemers en politiek. Deze campagne wordt op dit moment georganiseerd door de projectcoördinator en de communicatiemedewerker van Wandelnet. We kunnen wel wat extra hulp gebruiken! We zijn op zoek naar versterking op het vlak van de organisatie en communicatie. Iemand die makkelijk teksten maakt, berichten schrijft voor nieuwsbrieven of social media en contact gaat hebben met sponsors en ambassadeurs. Is dit iets voor jou? Kijk dan naar het functieprofiel en stuur bij interesse je (korte) motivatie en CV naar Tessa de Leede: tdeleede@wandelnet.nl

functieprofiel Wandel tijdens je Werk-dag

> vacature beleidsvrijwilliger Sport, bewegen en gezondheid

Zie jij ook het verband tussen meer ruimte voor lopen en de volksgezondheid? Vind jij ook dat overheden meer moeten doen om de openbare ruimte beweegvriendelijker in te richten? Kijk dan naar het functieprofiel van beleidsvrijwilliger sport, bewegen en gezondheid. We zoeken iemand die de belangen van wandelaars bij het ministerie van Volksgezondheid, welzijn en sport (VWS), bij de provincies en bij gemeenten goed voor het voetlicht kan brengen vanuit gezondheidsperspectief. Het heeft de voorkeur als je aantoonbare ervaring hebt binnen de sector sport en bewegen en/of gezondheid(preventie) en uiteraard affiniteit hebt met wandelen.

  • Je wordt onderdeel van een zogenaamd 'expert team' van vrijwilligers bij Wandelnet met verschillende beleidsvrijwilligers voor onder andere 'sport/bewegen/gezondheid', 'infrastructuur', 'omgevingswet', ‘natuur’ en 'barrièrewerking'. Samen met de coördinator belangenbehartiging ontwikkel je standpunten en ideeën op basis van trends en kansen in de markt en bij de overheid. Je adviseert de provinciaal belangenbehartigers bij de beïnvloeding van beleid.
  • Stuur graag je CV voorzien van een mailbericht met je motivatie naar info@wandelnet.nl met in de onderwerpregel "beleidsvrijwilliger gastvrijheidseconomie".

functieprofiel expert belangenbehartiging

> vacature lid webredactie en vrijwilligersnieuwsbrief

Vind jij schrijven leuk, ben je nieuwsgierig en ook nog een enthousiast wandelaar? Dan is deze functie misschien wel op je lijf geschreven.

In een klein redactieteam van enkele vrijwilligers en de specialist communicatie houden we de website van Wandelnet actueel en zoeken we samen naar vernieuwing en verbetering. Daarnaast is deze groep vrijwilligers ook verantwoordelijk voor de vrijwilligersnieuwsbrief ‘De Handwijzer’ die we ieder kwartaal aan alle vrijwilligers sturen. De nieuwsbrief zorgt voor meer verbinding tussen de vrijwilligers en bevat artikelen die de vrijwilligers kunnen helpen en stimuleren bij hun vrijwilligerswerk voor Wandelnet. 

De website van Wandelnet is een belangrijke vindplaats van kennis en informatie over wandelen en routes. Behalve routes zijn er op onze website ook wandelnieuws, feiten en cijfers en inspirerende blogs te vinden.

Kijk naar het functieprofiel redactielid en stuur bij interesse je (korte) motivatie en CV naar jdenekamp@wandelnet.nl

functieprofiel lid webredactie en vrijwilligersnieuwsbrief

> vacature vrijwilliger routekwaliteit

Staat kwaliteit bij jou hoog in het vaandel? Houd je van samenwerken en het coachen, opleiden en begeleiden van mensen? Dan is de functie van vrijwilliger routekwaliteit misschien iets voor jou.

Als vrijwilliger routekwaliteit monitor je het meldpunt routes en het ondersteunen en adviseren van padcoördinatoren bij het afhandelen van meldingen. Daarnaast geef je een paar keer per jaar de cursus markeren en vertegenwoordig je Wandelnet bij padwerkgroepbijeenkomsten.

Ben je geïnteresseerd? Stuur dan je CV met motivatie naar info@wandelnet.nl met in de onderwerpregel ‘sollicitatie vrijwilliger routekwaliteit’.

functieprofiel vrijwilliger routekwaliteit

> vacature padcoördinator Grote Rivierenpad

Woon je in de buurt van de grote rivieren tussen Hoek van Holland en Leerdam? Houd je van wandelen en ben je goed in coördinatie en communicatie? Dan is de vacature voor padcoördinator voor het Grote Rivierenpad misschien iets voor jou.

Als padcoördinator ben je het aanspreekpunt voor zowel het kantoor als de vrijwilligers van het Grote Rivierenpad. Je coördineert de goede gang van zaken met betrekking tot het pad, verwerkt meldingen, onderhoudt contacten met je werkgroep en houdt ontwikkelingen in de gaten.

Bekijk het uitgebreide functieprofiel via deze link en stuur je sollicitatie met een motivatie naar info@wandelnet.nl.

functieprofiel padcoördinator

> vacature padcoördinator Westerborkpad

Het Westerborkpad is een wandel- en bezinningsroute. Van de Hollandsche schouwburg in Amsterdam, naar het voormalig Kamp Westerbork. Woon je in de buurt van de lijn Amsterdam - Westerbork? Houd je van wandelen en ben je goed in coördinatie en communicatie? Dan is de vacature voor padcoördinator voor het Westerborkpad misschien iets voor jou.

Als padcoördinator ben je het aanspreekpunt voor zowel het kantoor als de vrijwilligers van het Westerborkpad. Je coördineert de goede gang van zaken met betrekking tot het pad, verwerkt meldingen, onderhoudt contacten met je werkgroep en houdt ontwikkelingen in de gaten.

Bekijk het uitgebreide functieprofiel via deze link en stuur je sollicitatie met een motivatie naar info@wandelnet.nl.

functieprofiel padcoördinator