Vrijwilligersfuncties

Bij Wandelnet zijn bijna 1000 vrijwilligers actief: markeerders, belangenbehartigers, bestuurders en experts. Zonder vrijwilligers kan Wandelnet haar ambities niet waarmaken.

Vrijwilligersvacatures

De meeste vrijwilligers doen 'buitenwerk'. Het zijn enthousiaste wandelaars die de routes voortdurend verkennen, markeren en onderhouden.

Ook achter de schermen zijn tal van vrijwilligers actief, zoals commissieleden, bestuurders, belangenbehartigers, (web)redacteuren en beursmedewerkers.

Vrijwilligers die bij Wandelnet zijn aangesloten, doen hun werk op basis van een functieomschrijving. Zo doe je het werk dat het best bij je past en weet je van beide kanten wat er verwacht wordt.

Albert-Jan vertelt in deze video wat het padcoördinatorschap inhoudt. Enthousiast geworden en woonachtig in een van onderstaande regio's? Dan worden we blij van jouw reactie. 

Vrijwilligersdag.jpg

Vacature: innovatievrijwilliger

Ben jij een wandelaar en bruis jij van de goede ideeën om andere wandelaars nog meer plezier aan wandelen te laten beleven? Dan ben je bij ons op de juiste plek! We zijn op zoek naar iemand die ons innovatieteam komt versterken.

Bekijk vacature

Interesse? Stuur je motivatie en cv naar info@wandelnet.nl met in de onderwerpregel "Innovatievrijwilliger".

Vacature: padcoördinator Waterliniepad noord

Woon je tussen Volendam en Muiden? Houd je van wandelen en ben je goed in coördinatie en communicatie?

Dan is de vacature voor padcoördinator voor het Waterliniepad noord misschien iets voor jou. Het Waterliniepad van Volendam naar Dordrecht is een aaneenschakeling van fraaie steden en oude vestingstadjes, zoals Volendam, Weesp, Naarden, Nieuwersluis, Culemborg en Gorinchem. Het pad volgt de Stelling van Amsterdam en de Nieuwe Hollandse Waterlinie: Unesco Werelderfgoed. Als padcoördinator ben je het aanspreekpunt voor zowel het kantoor als de vrijwilligers van het Waterliniepad. Je coördineert de goede gang van zaken met betrekking tot het pad, verwerkt meldingen, onderhoudt contacten met je werkgroep en houdt ontwikkelingen in de gaten. Je werkt samen met de padcoördinator van het zuidelijke deel: van Muiden tot Dordrecht.

Bekijk vacature

Interesse? Stuur je motivatie en cv naar info@wandelnet.nl met in de onderwerpregel "Padcoördinator Waterliniepad Noord".

Vacature: veldmedewerker Nederland Kustpad en NS-wandeling Meijendel

Heb jij regelmatig je wandelschoenen aan en woon je in Den Haag, Katwijk of ergens daartussen? We zijn op zoek naar een veldmedewerker die ons helpt van Den Haag Centraal naar Katwijk. Daar lopen het Nederlands Kustpad en NS-wandeling Meijendel. Als veldmedewerker zorg je er met goede markeringen voor dat de wandelaars niet verdwalen. Ook leg je (zo nodig) contacten met (particuliere) eigenaren/beheerders van terreinen en meldt veranderingen of wijzigingen van de route en/of terreinen aan de padcoördinator.

Bekijk vacature

Interesse? Stuur je motivatie en cv naar info@wandelnet.nl met in de onderwerpregel "Veldmedewerker Nederlands Kustpad en NS-wandeling Meijendel"

Vacature: veldmedewerker Zuiderzeepad en Streekpad Westfriese Omringdijk

Woon je tussen Enkhuizen en Hoorn? Dan woon je in de buurt van het Zuiderzeepad en Streekpad Westfriese Omringdijk. Houd je ook nog eens van mooi wandelen? Dan zijn we op zoek naar jou! We zoeken een veldmedewerker voor het stuk van Enkhuizen naar Hoorn. Als veldmedewerker zorg je er met goede markeringen voor dat de wandelaars niet verdwalen. Ook leg je (zo nodig) contacten met (particuliere) eigenaren/beheerders van terreinen en meldt veranderingen of wijzigingen van de route en/of terreinen aan de padcoördinator.

Bekijk vacature

Interesse? Stuur je motivatie en cv naar info@wandelnet.nl met in de onderwerpregel "Veldmedewerker Zuiderzeepad en Streekpad Westfriese Omringdijk".

Vacature: padcoördinator Westerborkpad

Het Westerborkpad is een wandel- en bezinningsroute. Van de Hollandsche schouwburg in Amsterdam, naar het voormalig Kamp Westerbork.

Woon je in de buurt van de lijn Amsterdam - Westerbork? Houd je van wandelen en ben je goed in coördinatie en communicatie? Ligt het thema van het Westerborkpad je na aan het hart of heb je zelfs een persoonlijke betrokkenheid met de jodenvervolging en de Tweede Wereldoorlog? Dan is de vacature voor padcoördinator voor het Westerborkpad misschien iets voor jou. Als padcoördinator ben je het aanspreekpunt voor zowel het kantoor als de vrijwilligers van het Westerborkpad. Je coördineert de goede gang van zaken met betrekking tot het pad, verwerkt meldingen, onderhoudt contacten met je werkgroep en houdt ontwikkelingen in de gaten.

Bekijk vacature

Interesse? Stuur je motivatie en cv naar info@wandelnet.nl met in de onderwerpregel Padcoördinator Westerborkpad".

Vacature: lid webredactie en vrijwilligersnieuwsbrief

Vind jij schrijven leuk, ben je nieuwsgierig en ook nog een enthousiast wandelaar? Dan is deze functie misschien wel op je lijf geschreven.

In een klein redactieteam van enkele vrijwilligers en de specialist communicatie houden we de website van Wandelnet actueel en zoeken we samen naar vernieuwing en verbetering. Daarnaast is deze groep vrijwilligers ook verantwoordelijk voor de vrijwilligersnieuwsbrief ‘De Handwijzer’ die we ieder kwartaal aan alle vrijwilligers sturen. De nieuwsbrief zorgt voor meer verbinding tussen de vrijwilligers en bevat artikelen die de vrijwilligers kunnen helpen en stimuleren bij hun vrijwilligerswerk voor Wandelnet. 

De website van Wandelnet is een belangrijke vindplaats van kennis en informatie over wandelen en routes. Behalve routes zijn er op onze website ook wandelnieuws, feiten en cijfers en inspirerende blogs te vinden.

Bekijk vacature

Interesse? Stuur je motivatie en cv naar info@wandelnet.nl met in de onderwerpregel "Webredactielid en vrijwilligersnieuwsbrief". 

Vacature: beleidsvrijwilliger Sport, bewegen en gezondheid

Zie jij ook het verband tussen meer ruimte voor lopen en de volksgezondheid? Vind jij ook dat overheden meer moeten doen om de openbare ruimte beweegvriendelijker in te richten? Kijk dan naar het functieprofiel van beleidsvrijwilliger sport, bewegen en gezondheid. We zoeken iemand die de belangen van wandelaars bij het ministerie van Volksgezondheid, welzijn en sport (VWS), bij de provincies en bij gemeenten goed voor het voetlicht kan brengen vanuit gezondheidsperspectief. Het heeft de voorkeur als je aantoonbare ervaring hebt binnen de sector sport en bewegen en/of gezondheid(preventie) en uiteraard affiniteit hebt met wandelen.

Je wordt onderdeel van een zogenaamd 'expert team' van vrijwilligers bij Wandelnet met verschillende beleidsvrijwilligers voor onder andere 'sport/bewegen/gezondheid', 'infrastructuur', 'omgevingswet', ‘natuur’ en 'barrièrewerking'. Samen met de coördinator belangenbehartiging ontwikkel je standpunten en ideeën op basis van trends en kansen in de markt en bij de overheid. Je adviseert de provinciaal belangenbehartigers bij de beïnvloeding van beleid.

Bekijk vacature

Interesse? Stuur je motivatie en cv naar info@wandelnet.nl met in de onderwerpregel "beleidsvrijwilliger sport, bewegen en gezondheid".