Vrijwilligersfuncties

Bij Wandelnet zijn meer dan 900 vrijwilligers actief: markeerders, belangenbehartigers, bestuurders en experts. Zonder vrijwilligers kan Wandelnet haar ambities niet waarmaken.

Vrijwilligersfuncties

De meeste vrijwilligers doen 'buitenwerk'. Het zijn enthousiaste wandelaars die de routes voortdurend verkennen, markeren en onderhouden.

Ook achter de schermen zijn tal van vrijwilligers actief, zoals commissieleden, bestuurders, belangenbehartigers, (web)redacteuren en beursmedewerkers.

Vrijwilligers die bij Wandelnet zijn aangesloten, doen hun werk op basis van een functieomschrijving. Zo doe je het werk dat het best bij je past en weet je van beide kanten wat er verwacht wordt.

Vrijwilligersdag.jpg

>  Adviseur routes en innovatie

Wandelnet wil graag de vrijwilligersbetrokkenheid bij ons werk vergroten. Dit doen we door vrijwilligers sterker te binden aan de domeinen van Wandelnet waar ‘routes’ er één van is. Wij zoeken voor het domein routes twee adviseurs beleving en innovatie routes. Welke toegevoegde waarde kunnen wij de wandelaar op een route bieden? Heb jij hier ideeën over? Lees dan het functieprofiel. 

Functieprofiel adviseur routes en innovatie

> Communicatie vrijwilliger Wandel naar je Werk-dag

In 2015 was de eerste Wandel naar je Werk-dag. Op 2 april 2020 vindt alweer de 5e editie plaats. Op deze dag roepen we heel werkend Nederland op om (een deel van) de afstand naar het werk te voet af te leggen.  Met deze bewustwordingscampagne brengen we lopen onder de aandacht bij werkgevers, werknemers en politiek. Deze campagne wordt op dit moment georganiseerd door 1 communicatie medewerker van Wandelnet en 2 vrijwilligers. Nu kunnen we wel wat extra hulp gebruiken! We zijn op zoek naar versterking op het communicatie vlak. Iemand die makkelijk teksten maakt, berichten schrijft voor nieuwsbrieven of social media en contact gaat hebben met sponsors en ambassadeurs. Is dit iets voor jou? Kijk dan naar het functieprofiel en stuur bij interesse je (korte) motivatie en CV naar Wnjwdag@wandelnet.nl.

Functieprofiel Wandel naar je Werk-dag

> Belangenbehartiger Fryslân

Onze provinciaal belangenbehartiger in de provincie Friesland zoekt versterking! Woon je in Fryslan en vind je het leuk om je sterk te maken voor de belangen van wandelaars? Dan ben je welkom in het team van Friese belangenbehartigers. Ga jij bij de gemeente langs om eens mee te denken over de nieuwe Omgevingsvisie of het beleid om wandelen te verbeteren? Zie jij knelpunten voor wandelaars en voetgangers die dringend opgelost moeten worden? Wil jij wandelaars vertegenwoordigen in de inspraak bij de aanleg van nieuwe rondwegen, het realiseren van nieuwe wandelpaden? Kijk dan naar het functieprofiel en stuur bij interesse je motivatie en CV naar info@wandelnet.nl (onderwerp 'belangenbehartiger Friesland').

Functieprofiel belangenbehartiger

> Padcoördinator Streekpad Waddenwandelen

Houd je van coördinatie en communicatie? Ben je geïnteresseerd in geschiedenis en cultureel erfgoed? Woon je in noord-Nederland? Voor het Streekpad Waddenwandelen zijn we op zoek naar een nieuwe padcoördinator.

Als padcoördinator ben je het aanspreekpunt voor het kantoor van Wandelnet, de werkgroep van het streekpad, je hebt contact met betrokken externe organisaties. Je coördineert de goede gang van zaken met betrekking tot het pad, verwerkt meldingen, onderhoudt contacten met je werkgroep en externe contacten, en houd ontwikkelingen in de gaten.

Ben je geïnteresseerd? Bekijk het functieprofiel en stuur je CV met motivatie naar info@wandelnet.nl met in de onderwerpregel ‘sollicitatie padcoördinator Streekpad Waddenwandelen’.

Functieprofiel padcoördinator

> Padcoördinator Apeldoorn te voet

Houd je van wandelen en ben je goed in coördinatie en communicatie? Dan is de vacature voor padcoördinator voor Apeldoorn te Voet misschien iets voor jou.
Als padcoördinator ben je het aanspreekpunt voor het kantoor, de vrijwilligers van Apeldoorn te Voet en externe relaties. Je coördineert de goede gang van zaken met betrekking tot het pad, verwerkt meldingen, onderhoudt contacten met je werkgroep en houdt ontwikkelingen in de gaten.voor Apeldoorn te Voet misschien iets voor jou.
Ben je geïnteresseerd? Bekijk het functieprofiel en stuur je CV met motivatie naar info@wandelnet.nl met in de onderwerpregel ‘sollicitatie padcoördinator Streekpad Waddenwandelen’.

Functieprofiel padcoördinator

> Veldmedewerker Drenthepad

Woon je in de regio Emmen? Houd je van wandelen en draag je graag je steentje bij aan het onderhoud van het oudste streekpad van Nederland? Dan is de vacature voor veldmedewerker voor het Drenthepad misschien iets voor jou. Bekijk het functieprofiel en stuur je sollicitatie met een korte motivatie naar streekpaddrenthepad@gmail.com.

Functieprofiel veldmedewerker