Bekijk vacatures: ga aan de slag als vrijwilliger!

Bekijk vacatures

Zet een extra stap als wandelaar en ga aan de slag bij Wandelnet.

Werken bij Wandelnet

Bij Wandelnet zijn 10 kantoormedewerkers werkzaam en bijna 1.000 vrijwilligers in verschillende vrijwilligersfuncties, verspreid door het hele land. Wandelnet werkt iedere dag met passie en hart voor wandelen aan de mooiste (kwaliteits)wandelroutes en -paden. Vanuit de mentaliteit dat iedere meter telt en we samen alle paadjes kennen, zorgen we stap voor stap dat Nederland mooier, beter en toegankelijker wordt voor alle wandelaars.

Meer over Wandelnet

Vacatures


Vacature: Senior medewerker Public Affairs (32 uur per week)

Wandelen doet bijna iedereen, maar toch krijgt het van politici en beleidsmakers nog steeds veel minder aandacht dan de fiets, de auto en het OV. Is het jouw overtuiging dat dit anders moet en wil je daar ook een actieve rol in vervullen? Bij Wandelnet zoeken we ter versterking van ons team een lobbyist die stevig in de schoenen staat, kennis van zaken heeft en anderen in beweging kan brengen om Nederland mooier te maken voor wandelaars. 

Interesse? Stuur dan uiterlijk zondag 27 november je motivatiebrief en cv per e-mail met als onderwerpregel 'sollicitatie public affairs' naar sollicitatie@wandelnet.nl.

Bekijk vacature

Vrijwilligersvacatures

Vacature: padcoördinator Waterliniepad noord

Woon je in het zuidelijke deel van Noord-Holland, globaal tussen Volendam en Muiden? Houd je van wandelen en ben je goed in coördinatie en communicatie?

Dan is de vacature voor padcoördinator voor het Waterliniepad noord misschien iets voor jou. Het Waterliniepad van Volendam naar Dordrecht is een aaneenschakeling van fraaie steden en oude vestingstadjes, zoals Volendam, Weesp, Naarden, Nieuwersluis, Culemborg en Gorinchem. Het pad volgt de Stelling van Amsterdam en de Nieuwe Hollandse Waterlinie: Unesco Werelderfgoed. Als padcoördinator ben je het aanspreekpunt voor zowel het kantoor als de vrijwilligers van het Waterliniepad. Je coördineert de goede gang van zaken met betrekking tot het pad, verwerkt meldingen, onderhoudt contacten met je werkgroep en houdt ontwikkelingen in de gaten. Je werkt samen met de padcoördinator van het zuidelijke deel: van Muiden tot Dordrecht. Interesse? Stuur je motivatie en cv naar info@wandelnet.nl met in de onderwerpregel "Padcoördinator Waterliniepad noord".

Bekijk vacature

Vacature: padcoördinator Nederlands Kustpad Friesland 

Woon je in de Friese kuststrook, tussen Harlingen en Lauwersoog? Houd je van wandelen en ben je goed in coördinatie en communicatie?

Dan is de vacature voor padcoördinator van het Friese deel van het Nederlands Kustpad misschien iets voor jou. Dit Lange-Afstand-Wandelpad loopt langs de gehele Nederlandse kust, van Zeeland tot en met Groningen. Jij bent verantwoordelijk voor het deel in Friesland en de dagwandelingen.

Als padcoördinator ben je het aanspreekpunt voor zowel het kantoor als de vrijwilligers van jouw deel van het Nederlandse Kustpad. Je coördineert de goede gang van zaken met betrekking tot het pad, verwerkt meldingen, onderhoudt contacten met je werkgroep en houdt ontwikkelingen in de gaten. Je werkt samen met de padcoördinator van de aangrenzende delen van het pad en weet ook de vrijwilligers van de kruisende paden te vinden. Interesse? Stuur je motivatie en cv naar info@wandelnet.nl met in de onderwerpregel "Padcoördinator Nederlands Kustpad Friesland".

Bekijk vacature

Vacature: veldmedewerkers Nederlands Kustpad Friesland

Wandel je graag en woon je in de Friese kuststrook, tussen Harlingen en Lauwersoog? We zijn op zoek naar veldmedewerkers die ons helpen de etappes op dit deel van het Nederlands Kustpad met bijbehorende rondwandelingen te onderhouden. Iedere veldmedewerker heeft een routestuk van maximaal 20 km om via goede markeringen ervoor te zorgen dat de wandelaars niet verdwalen. Ook leg je (zo nodig) contacten met (particuliere) eigenaren/beheerders van terreinen en meldt veranderingen of wijzigingen van de route en/of terreinen aan de padcoördinator.

Dit wit-rood gemarkeerde Lange-Afstand-Wandelpad loopt langs de gehele Nederlandse kust, van Zeeland tot en met Groningen. Interesse? Stuur je motivatie en cv naar info@wandelnet.nl met in de onderwerpregel "Veldmedewerker Nederlands Kustpad Friesland"

Bekijk vacature 

Vacature: veldmedewerker Grote Rivierenpad 

Wandel je graag en woon je tussen Schoonhoven en Leerdam? We zijn op zoek naar veldmedewerkers die ons helpen dit traject van het Grote Rivierenpad te onderhouden. Als veldmedewerker zorg je er met goede markeringen voor dat de wandelaars niet verdwalen. Ook leg je (zo nodig) contacten met (particuliere) eigenaren/beheerders van terreinen en meldt veranderingen of wijzigingen van de route en/of terreinen aan de padcoördinator. Interesse? Stuur je motivatie en cv naar info@wandelnet.nl met in de onderwerpregel "Veldmedewerker Grote Rivierenpad"

Bekijk vacature 

Vacature: innovatievrijwilliger

Ben jij een wandelaar en bruis jij van de goede ideeën om andere wandelaars nog meer plezier aan wandelen te laten beleven? Dan ben je bij ons op de juiste plek! We zijn op zoek naar iemand die ons innovatieteam komt versterken. Interesse? Stuur je motivatie en cv naar info@wandelnet.nl met in de onderwerpregel "Innovatievrijwilliger".

Bekijk vacature

Vacature: cameraman/-vrouw 

Film je graag en ben je ook een wandelaar? En vind je het leuk om samen met andere vrijwilligers een scenario om te zetten in bewegend beeld ten behoeve van een instructiefilm? Nieuwsgierig? Lees dan de vacaturetekst. Interesse? Stuur je motivatie en cv naar info@wandelnet.nl met in de onderwerpregel "Filmer".

Bekijk vacature

Vacature: beleidsvrijwilliger Sport, bewegen en gezondheid

Zie jij ook het verband tussen meer ruimte voor lopen en de volksgezondheid? Vind jij ook dat overheden meer moeten doen om de openbare ruimte beweegvriendelijker in te richten? We zoeken iemand die de belangen van wandelaars bij het ministerie van Volksgezondheid, welzijn en sport (VWS), bij de provincies en bij gemeenten goed voor het voetlicht kan brengen vanuit gezondheidsperspectief. Het heeft de voorkeur als je aantoonbare ervaring hebt binnen de sector sport en bewegen en/of gezondheid(preventie) en uiteraard affiniteit hebt met wandelen.

Je wordt onderdeel van een zogenaamd 'expert team' van vrijwilligers bij Wandelnet met verschillende beleidsvrijwilligers voor onder andere 'sport/bewegen/gezondheid', 'infrastructuur', 'omgevingswet', ‘natuur’ en 'barrièrewerking'. Samen met de coördinator belangenbehartiging ontwikkel je standpunten en ideeën op basis van trends en kansen in de markt en bij de overheid. Je adviseert de provinciaal belangenbehartigers bij de beïnvloeding van beleid. Interesse? Stuur je motivatie en cv naar info@wandelnet.nl met in de onderwerpregel "beleidsvrijwilliger sport, bewegen en gezondheid".

Bekijk vacature

Help jij mee?

Wandelpaden zijn kwetsbaar. Dat merk je vaak niet als je een mooie wandelroute loopt, maar door spoor, wegen en bebouwing kunnen wandelroutes zomaar verdwijnen of saai en onaantrekkelijk worden. Help je mee om wandelroutes te beschermen en te onderhouden?