Wandelen in Overijssel

De regio's Twente, Vechtdal, Waterreijk Weerribben Wieden, Salland en IJssel & Delta zorgen voor afwisseling en mooie landschappen waar je als wandelaar graag doorheen trekt. Coulissenlandschappen, bossen, landgoederen, Hanzesteden, rivieren en uiterwaarden. Overijssel heeft het allemaal.

Toon wandelroutes in Overijssel

Onze aanraders

  • Twentepad

  • Marskramerpad

  • Overijsselse buitenplaatsen

Rondje Vollenhove

Vollenhove, Stad der Paleizen, werd het ooit genoemd, vanwege het grote aantal adellijke woonsteden die het stadje rijk was. In de rondwandeling in het Land van Vollenhove in de Kop van Overijssel, langs kerken, sluisjes, molens en het mooie natuurgebied De Wieden kom je langs hoogtepunten zoals Slot Oldehuys en de Sint Nicolaaskerk.

Rondje Vollenhove
Vollenhove.jpg

Hanzestedenpad

Het Hanzestedenpad volgt de sterk meanderende IJsseloever. Over hoge rivierdijken met imponerende vergezichten, door robuuste rietpartijen of schrale graslanden met grote grazers. Soms iets dieper de vallei in door bosrijke landgoederen en langs deftige havezaten en natuurlijk langs de hanzesteden zoals Hasselt en Zwolle.

Hanzestedenpad

Wandelnetwerk Salland

Deventer

Het wandelnetwerk Salland knoopt 735 kilometer aan wandelpaden. Wat de wandelroutes allemaal gemeen hebben is dat zij de mooiste plekje van Salland laten zien. Je komt tijdens je wandeling bijvoorbeeld langs historische steden uit het Hanzetijdperk zoals Deventer enpittoreske dorpjes  Raalte.

Wandelnetwerk Salland

IJsselpad

Het IJsselpad is een langeafstandswandelpad over de gehele lengte langs de IJssel. Het pad is opgedeeld in elf etappes. Het begint bij het punt waar de IJssel zich bij Westervoort van de Rijn afsplitst en het eindigt bij Ramspol, aan het einde van de IJsselmonding. Daartussen loopt het zo veel mogelijk langs de IJssel, over de dijk of door de uiterwaarden. 

IJsselpad
Duursche-Waarden-Olst.jpg

Graafschapspad

Een afwisselende route in een verrassend stukje Nederland. Kleine bosjes, landgoederen en Saksische boerderijen in de Achterhoek, in het westen de ruige uiterwaarden van de IJssel. Niet alleen de natuur scoort hoog. Ook de kastelen en oude stadjes als Zutphen en Doesburg maken deze voetreis tot een waar genoegen voor u.

Naar de webwinkel
Graafschapspad.jpg

Wandeltips Overijssel

  • In de voetsporen van Bert Haanstra

  • Wandelnetwerk IJssel

  • Wandelen in het Vechtdal