Wandelen in Overijssel

De regio's Twente, Vechtdal, Waterreijk Weerribben Wieden, Salland en IJssel & Delta zorgen voor afwisseling en mooie landschappen waar je als wandelaar graag doorheen trekt. Coulissenlandschappen, bossen, landgoederen, Hanzesteden, rivieren en uiterwaarden. Overijssel heeft het allemaal.

Toon wandelroutes in Overijssel

Rondwandelingen over LAW's en Streekpaden in Overijssel

In maart inspireerden we veel wandelaars tot een #rondjelopen, gewoon vanuit huis of hun directe omgeving. Veel mensen deelden hun ervaringen met ons; de mooie plekjes die ze ontdekten en de energie die ze er van kregen. Maar de behoefte aan grotere rondwandelingen bleek groot. Als vervolg presenteren we je daarom nu de ‘Wandelnet rondwandelingen'; stevige, rondgaande wandelingen over een LAW, een Streekpad of een combinatie daarvan. Heerlijk voor iedereen die wat meer kilometers wil maken en het wit-rood en geel-rood niet kan missen. Wil je zelf een route maken voor een rondwandeling? Gebruik dan onze routeplanner waarin ook alle wandelnetwerken in Nederland zijn opgenomen. 

 • Kerk_Vollenhobe_Overijssels_Havezathenpadet.jpg

  Rondje Vollenhoven en Weerribben over Overijssels Havezathenpad

  Lengte 27,6 km - De rondwandeling volgt de contouren van natuurgebied De Wieden en gaat terug langs het Zwarte Water naar Vollenhoven.

  Naar de rondwandeling
 • Zwolle.jpg

  Rondje Zwolle en Windesheim over Overijssels Havezathenpad en Hanzestedenpad

  Lengte 34 km - De dagwandeling leidt je van Windesheim naar de waters rond Zwolle en langs de IJssel en Huis te Windesheim weer terug.

  Naar de rondwandeling
 • Spijkerbosch op rondje Olst over Hanzestedenpad

  Rondje Olst over het Hanzestedenpad

  Lengte 11,6 km - Door een zeer afwisselend agrarisch landschap met kleinschalige bosgebieden en nieuw opengestelde schouwpaden.

  Naar de rondwandeling

Nieuws- en blogberichten Overijssel

 1. krokus.jpg

  8 maart 2021 om 10:00 Lea van Someren

  Wandelnet Rondwandelingen - Rondje Olst

 2. Ooievaars water natuur.JPG

  26 februari 2021 om 10:00 Wandelnet

  Nieuwe bewegwijzering routenetwerk Vechtdal

 3. Cover_Wandelen_in_Twente_1.jpg

  22 januari 2021 om 10:00 Wandelnet

  Wandelgids Wandelen in Twente

 4. Rondje_Vecht_havezathe.JPG

  18 januari 2021 om 11:00 Lea van Someren

  Wandelnet Rondwandelingen - Rondje Vecht, door dal en duin

Bekijk alle blogs

NOG MEER WANDELEN IN OVERIJSSEL

Rondje Vollenhove

Vollenhove, Stad der Paleizen, werd het ooit genoemd, vanwege het grote aantal adellijke woonsteden die het stadje rijk was. In de rondwandeling in het Land van Vollenhove in de Kop van Overijssel, langs kerken, sluisjes, molens en het mooie natuurgebied De Wieden kom je langs hoogtepunten zoals Slot Oldehuys en de Sint Nicolaaskerk.

Rondje Vollenhove
Vollenhove.jpg

IJsselpad

Het IJsselpad is een langeafstandswandelpad over de gehele lengte langs de IJssel. Het pad is opgedeeld in elf etappes. Het begint bij het punt waar de IJssel zich bij Westervoort van de Rijn afsplitst en het eindigt bij Ramspol, aan het einde van de IJsselmonding. Daartussen loopt het zo veel mogelijk langs de IJssel, over de dijk of door de uiterwaarden. 

IJsselpad
Duursche Waarden Olst.jpg

Graafschapspad

Een afwisselende route in een verrassend stukje Nederland. Kleine bosjes, landgoederen en Saksische boerderijen in de Achterhoek, in het westen de ruige uiterwaarden van de IJssel. Niet alleen de natuur scoort hoog. Ook de kastelen en oude stadjes als Zutphen en Doesburg maken deze voetreis tot een waar genoegen voor u.

Naar de webwinkel
Cover_Graafschapspad.jpg

Hanzestedenpad

Het Hanzestedenpad volgt de sterk meanderende IJsseloever. Over hoge rivierdijken met imponerende vergezichten, door robuuste rietpartijen of schrale graslanden met grote grazers. Soms iets dieper de vallei in door bosrijke landgoederen en langs deftige havezaten en natuurlijk langs de hanzesteden zoals Hasselt en Zwolle.

Hanzestedenpad

Wandelnetwerk Salland

Deventer

Het wandelnetwerk Salland knoopt 735 kilometer aan wandelpaden. Wat de wandelroutes allemaal gemeen hebben is dat zij de mooiste plekje van Salland laten zien. Je komt tijdens je wandeling bijvoorbeeld langs historische steden uit het Hanzetijdperk zoals Deventer enpittoreske dorpjes  Raalte.

Wandelnetwerk Salland