Wandelen in Limburg

Zoek je hoogteverschil dan ben je in Limburg op het juiste adres. Heuvels, bossen, stuifduinen, beekdalen, natuurgebieden zoals De Grote Peel en Maasduinen, maken het landschap afwisselend en bijna on-Nederlands. Of je nu wilt struinen, afzien, bezinnen of bourgondisch genieten, het kan allemaal in onze zuidelijke provincie.

Toon routes in Limburg

Wandeltips Limburg

 • Wandelnetwerk Roermond

 • Rondom Zuid-Limburg

 • Peerkepad

Nieuws- en blogberichten Limburg

 1. Peter Spleet 1 a.jpg

  12 maart 2020 om 09:02 Britta Schmidt

  Opknapbeurt voor informatiebord Pelgrimspad

 2. stormschade onderste en bovenste bos.jpg

  26 februari 2020 om 13:51 Britta Schmidt

  Een pad met hindernissen

 3. tunneltje Kerkrade 1.jpg

  3 februari 2020 om 08:50 Wandelnet

  Actie Wandelnet en Fietsersbond zorgt voor behoud tunneltje Kerkrade

 4. aken versie 4.jpg

  22 december 2019 om 16:16 Britta Schmidt

  Vanuit Kerkrade langs de Wurm

Bekijk alle blogs

NOG MEER WANDELEN IN LIMBURG

Verder over de GR5 de grens over

Ben je klaar met het Pieterpad en heb je er nog geen genoeg van? Loop dan vanaf de Pietersberg verder Europa in via de GR 5. De GR5 lopen is letterlijk en figuurlijk je grenzen verleggen. De GR5 is het lange-afstands­wandelpad dat begint in Hoek van Holland en via Maastricht naar de Middellandse Zee leidt. Het lopen van de GR5 is een unieke wandelervaring.

Naar de GR5
Grens Nederland-Belgiƫ.jpg

Wandelen in de Maasduinen

In Nationaal Park De Maasduinen vindt u rust, ruimte, gezelligheid, sportiviteit en bovenal een prachtig glooiend landschap om van te genieten. Het nationaal park en haar omgeving lenen zich uitstekend voor prachtige wandelingen, langs paraboolduinen en streepduinen, en er leven zeldzame dieren zoals zandhagedis en kraanvogel.

De Maasduinen
Kasteel Well.jpg

Maaspad van Eijsden naar de Noordzee

Wandelen langs de Maas van Eijsden in Limburg tot aan de Haringvlietdam bij Rockanje waar het grootste gedeelte van het Maaswater de Noordzee instroomt, dat is het Maaspad. Twintig etappes voeren u langs natuurvriendelijke oevers en uiterwaarden van deze machtige rivier.

Maaspad

Schravenpad

Het 10 km lange Schravenpad is een eerbetoon aan Mgr. Frans Schraven, geboren op 13 oktober 1873 in Lottum. Vanaf 1921 was hij bisschop van het bisdom Chengtingfu/ Zhenging in China. Daar kwam hij op voor de duizenden vluchtelingen, waaronder vele vrouwen, die toevlucht zochten.

Schravenpad