Wandelen in Noord-Holland

Zee, wadden, duinen, polders, dijken, weiden en historische dorpen en steden, dat is Noord-Holland in een notendop. Het beeld van water en weiden wordt eigenlijk alleen rond het Gooi doorbroken door bos en heide. Bekende natuurgebieden in deze provincie zijn het Naardermeer, het Gooisch Natuurreservaat en de Eilandspolder, een waterrijk weidegebied met zeldzame vogels als watersnip en kemphaan.

Toon wandelroutes in Noord-Holland

Wandeltips Noord-Holland

 • Wandelen in Nationaal Park Duinen van Texel

 • Wandelnetwerk Noord-Holland

 • Palingroute Volendam

Nieuws- en blogberichten Noord Holland

 1. remembrenace walk

  10 maart 2020 om 10:12 Wandelnet

  Keep the dream alive! Doe mee aan de Selma Remembrance Walk Amsterdam 2020

 2. Westfriese Omringdijk.jpg

  2 maart 2020 om 13:02 Wandelnet

  Streekpad Westfriese Omringdijk gepresenteerd

 3. Westfriese Omdijk.jpg

  29 december 2019 om 10:35 Britta Schmidt

  Nieuw Streekpad Westfriese Omringdijk bijna klaar!

 4. noord hollandpad bewerkt.png

  21 november 2019 om 09:29 Wandelnet

  Vernieuwde wandelgids Noord-Hollandpad

Bekijk alle blogs

NOG MEER WANDELEN NOORD-HOLLAND

Wandelroute 's-Gravelandse Buitenplaatsen Natuurmonumenten

Ontdek de cultuurhistorie van deze buitenplaatsen uit de gouden eeuw en wandel over acht 's-Gravelandse buitenplaatsen: Boekesteyn, Schaep en Burgh, Bantam, Hilverbeek, Spanderswoud, Land en Bosch, Jagtlust en Gooilust. Onderweg ontdek je de boeiende cultuurhistorie van deze buitenplaatsen met omliggende parkbossen uit de gouden eeuw.

Natuurmonumenten
Theehuis aan de Vecht.jpg

Waterliniepad

De voormalige verdedigingslinies vormen nu de leidraad voor het vernieuwde Waterliniepad. Overal langs de route bevinden zich inundatiesluizen en -kanaaltjes, dammen en dijken, bunkers en forten. Dat maakt dit Lange-Afstand-Wandelpad (LAW) tot een boeiende en afwisselende route. Wandel door oude vestingstadjes en struin door nieuwe natuurgebieden.

Naar de webwinkel
Waterliniepad.jpg

Noord-Hollandpad

Een wandelroute van Texel naar Huizen (284 km) over boerenlandpaden, rustige landwegen, dijken of voetpaden, langs bollenvelden, slootjes, molens, dwars door de provincie; dat is het Noord-Hollandpad. De 16 gemarkeerde etappes variëren van 10 tot 25 km. 

Naar de etappes van het Noord-Hollandpad
Noord-Hollandpad etappe 08 (1)

Stadswandeling Hoorn

Hoofdtoren Hoorn

Hoorn kreeg in 1357 stadsrechten en is daarmee de jongste van de drie West-Friese steden, naast Enkhuizen en Medemblik. Ontdek de geschiedenis met grote mannen als gouverneur-generaal Jan Pieterszoon Coen en de zeevaarder Willem IJsbrandszoon Bontekoe.

Stadswandeling Hoorn

Wandelen op Wieringen

Oude zeewering op Wieringen

Wandelen op Wieringen met zacht glooiende hellingen met daarop oude nederzettingen als Oosterland, Smerp en Stroe. De bewoners van Wieringen wonen zoals ze zelf zeggen óp Wieringen, tot 1924 een eiland van boven de zee uitstekende keileembulten en stuwwallen.

Wandelen op Wieringen