Wandelen in Gelderland

Gelderland is een favoriete wandelprovincie. Door de centrale ligging en bekende gebieden zoals Nationaal park de Hoge Veluwe, Achterhoek en de Betuwe is dat natuurlijk ook niet zo gek. Ontdek de variatie in het landschap, van bloesems en fruit tot aan rivieren en uiterwaarden.

Toon routes in Gelderland

Rondwandelingen over LAW's en Streekpaden in Gelderland

In maart inspireerden we veel wandelaars tot een #rondjelopen, gewoon vanuit huis of hun directe omgeving. Veel mensen deelden hun ervaringen met ons; de mooie plekjes die ze ontdekten en de energie die ze er van kregen. Maar de behoefte aan grotere rondwandelingen bleek groot. Als vervolg presenteren we je daarom nu de ‘Wandelnet rondwandelingen'; stevige, rondgaande wandelingen over een LAW, een Streekpad of een combinatie daarvan. Heerlijk voor iedereen die wat meer kilometers wil maken en het wit-rood en geel-rood niet kan missen. Wil je zelf een route maken voor een rondwandeling? Gebruik dan onze routeplanner waarin ook alle wandelnetwerken in Nederland zijn opgenomen. 

 • IJssel_Hanzestedenpad_Hoofdige_Boer.jpg

  Dagwandeling de Hoofdige Boer over Hanzestedenpad

  Lengte 21,3 km - Vanaf de oude Hanzestad Zutphen via een afwisselend landschap van landgoederen naar het knusse dorpje Almen.

  Naar de rondwandeling
 • Slot_Loevestein_Waterliniepad.jpg

  Waterliniepad - Rondje Woudrichem over Waterliniepad

  Lengte 11 km - Over de Nieuwe Hollandse Waterlinie van Woudrichem naar slot Loevestein bekend van de ontsnapping van Hugo de Groot.

  Naar de rondwandeling
 • Verscholen_Dorp_Westerborkpad.jpg

  Dagwandeling Verscholen Dorp over Westerborkpad

  Lengte 20,4 km - Op deze dagwandeling loop je naar het Verscholen Dorp midden tussen de uitgestrekte bossen bij Vierhouten.

  Naar de rondwandeling

Nieuws- en blogberichten Gelderland

 1. bloesem de Linge

  7 april 2021 om 06:00 Lea van Someren

  Wandelnet Rondwandelingen - Rondje Leerdam

 2. streekpad.jpg

  6 april 2021 om 16:24 Lea van Someren

  Nieuwe editie Streekpad Nijmegen

 3. Graafschapspad onverharde laan.jpg

  6 april 2021 om 10:00 Wandelnet

  Graafschapspad nu nog mooier!

 4. afsluiting-paden-buurtbosch-lunteren-1210x423px_lr.jpg

  30 maart 2021 om 10:00 Britta Schmidt

  Actie behoud wandelpaden Lunterse Buurtbos

Bekijk alle blogs

NOG MEER WANDELEN IN GELDERLAND

Klompenpaden

Over de klompenpaden vindt u de mooiste wandelroutes over boerenland in de provincies Utrecht en Gelderland. Geniet tijdens uw wandeling van de rust, kleinschaligheid en de combinatie van cultuur en natuur. Klompenpaden gaan zoveel mogelijk over onverharde paden, boerenland en historische tracés. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Klompenpaden
Klompenpaden.jpg

Verder over de Romeinse Limes

Het langeafstandswandelpad het Romeinse Limespad is vanaf Beek bij Nijmegen ook in Duitsland te vervolgen. De route gaat richting Kleve en vervolgens naar Xanten. In Xanten kom je door het grootste archeologisch openluchtmuseum van Duitsland, daar waar de stad aan het eind van de 3de eeuw door de Franken werd verwoest. Het geeft inzicht in de Romeinse geschiedenis en is tevens een belangrijk onderzoeksterrein.

Romeinse Limespad in Duitsland
Kranenburg.jpg

Apeldoorn Te Voet

De wandelroutes van 'Apeldoorn te Voet' laten u kennis maken met de bruisende binnenstad en de uitgestrekte natuurgebieden daaromheen. De routes verbinden de stations van Apeldoorn met haar buitengebied: een combinatie van natuur en cultuur. Samen vormen de wandelroutes een goed bewegwijzerd netwerk met een totale lengte van rond de 100 kilometer. De routes zijn 4 tot 20 kilometer lang.

Apeldoorn Te Voet
Gebouwencomplex_Belastingdienst_Apeldoorn.jpg

Dwars door Gelderland

De wandelroutes ‘Dwars door Gelderland’ lopen over gedeeltes van maar liefst meer dan tien verschillende LAW’s en Streekpaden. Omroep Gelderland, Stichting Wandelnet en Natuurmonumenten initieerden deze twee lange, gevarieerde wandelroutes dwars door Gelderland: goed voor 165 kilometer wandelplezier.

Dwars door Gelderland
Kootwijkerzand_VZPet36h.jpg

Wandelen in Rivierenland

Citadelbrug in de Waalsprong bij Nijmegen

Trek je wandelschoenen aan en wandel door bossen, verrassende landschappen of uitgestrekte uiterwaarden. Het rivierenlandschap is op elke plek weer anders, het landschap verandert met hoog en laag water, rivieren krijgen de ruimte en ook wandelaars krijgen de ruimte.

Rivierenland

Stadswandeling Arnhem

Station Arnhem

Wandelen in de hoofdstad van de provincie Gelderland Arnhem met de rijke en bewogen geschiedenis die voor een deel terug te vinden is in monumentale gebouwen in de stad. De beroemde John Frostbrug was letterlijk en figuurlijk 'een brug te ver' tijdens de wereldberoemde Slag om Arnhem.

Stadswandeling Arnhem