Wandelen in Gelderland

Gelderland is een favoriete wandelprovincie. Door de centrale ligging en bekende gebieden zoals Nationaal park de Hoge Veluwe, Achterhoek en de Betuwe is dat natuurlijk ook niet zo gek. Ontdek de variatie in het landschap, van bloesems en fruit tot aan rivieren en uiterwaarden.

Toon routes in Gelderland

Wandeltips Gelderland

 • Wandelnetwerk Achterhoek

 • Wandelen in de Liemers

 • Wandelen in Park Lingezegen

Nieuws- en blogberichten Gelderland

 1. WandelgemeenteWesterwolde_foto-Metha-Eikens.jpg

  2 april 2020 om 14:00 Wandelnet

  Drie gemeenten ‘Wandelgemeente van het jaar 2020’

 2. klompenpaden groot.png

  25 november 2019 om 10:00 Wandelnet

  Geld voor Gelderse klompenpaden

 3. 1606 De Breek Etersheim_Zuiderzeepad.jpg

  25 november 2019 om 09:27 Paul van Dommelen

  Terug in Harderwijk

 4. Wandelaars bij fort Asperen-38.jpg

  18 november 2019 om 11:02 Wandelnet

  Waterliniepad van Wandelnet op longlist Wandelroute van het Jaar

Bekijk alle blogs

NOG MEER WANDELEN IN GELDERLAND

Klompenpaden

Over de klompenpaden vindt u de mooiste wandelroutes over boerenland in de provincies Utrecht en Gelderland. Geniet tijdens uw wandeling van de rust, kleinschaligheid en de combinatie van cultuur en natuur. Klompenpaden gaan zoveel mogelijk over onverharde paden, boerenland en historische tracés. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Klompenpaden
Klompenpaden.jpg

Verder over de Romeinse Limes

Het langeafstandswandelpad het Romeinse Limespad is vanaf Beek bij Nijmegen ook in Duitsland te vervolgen. De route gaat richting Kleve en vervolgens naar Xanten. In Xanten kom je door het grootste archeologisch openluchtmuseum van Duitsland, daar waar de stad aan het eind van de 3de eeuw door de Franken werd verwoest. Het geeft inzicht in de Romeinse geschiedenis en is tevens een belangrijk onderzoeksterrein.

Romeinse Limespad in Duitsland
Kranenburg.jpg

Apeldoorn Te Voet

De wandelroutes van 'Apeldoorn te Voet' laten u kennis maken met de bruisende binnenstad en de uitgestrekte natuurgebieden daaromheen. De routes verbinden de stations van Apeldoorn met haar buitengebied: een combinatie van natuur en cultuur. Samen vormen de wandelroutes een goed bewegwijzerd netwerk met een totale lengte van rond de 100 kilometer. De routes zijn 4 tot 20 kilometer lang.

Apeldoorn Te Voet
Apeldoorn, gebouwencomplex Belastingdienst 1.jpg

Dwars door Gelderland

De wandelroutes ‘Dwars door Gelderland’ lopen over gedeeltes van maar liefst meer dan tien verschillende LAW’s en Streekpaden. Omroep Gelderland, Stichting Wandelnet en Natuurmonumenten initieerden deze twee lange, gevarieerde wandelroutes dwars door Gelderland: goed voor 165 kilometer wandelplezier.

Dwars door Gelderland
VZPet36h Kootwijkerzand .jpg

Wandelen in Rivierenland

Citadelbrug in de Waalsprong bij Nijmegen

Trek je wandelschoenen aan en wandel door bossen, verrassende landschappen of uitgestrekte uiterwaarden. Het rivierenlandschap is op elke plek weer anders, het landschap verandert met hoog en laag water, rivieren krijgen de ruimte en ook wandelaars krijgen de ruimte.

Rivierenland

Stadswandeling Arnhem

Station Arnhem

Wandelen in de hoofdstad van de provincie Gelderland Arnhem met de rijke en bewogen geschiedenis die voor een deel terug te vinden is in monumentale gebouwen in de stad. De beroemde John Frostbrug was letterlijk en figuurlijk 'een brug te ver' tijdens de wereldberoemde Slag om Arnhem.

Stadswandeling Arnhem